СЕРИЈАЛ "ГДЕ СУ И ШТА РАДЕ ДАНАС?" - Ивана Аранђеловић

Субота, 27. март, 12.00

У трећој епизоди серијала под називом Где су и шта раде данас,  о свом уметничком путу, узорима, стваралачкој инспирацији, као и о тренутним пројектима, будућим плановима и другим занимљивим темама, говори добитница награде XV Бијенала студентске графике Србије, Ивана Аранђеловић.

Ивана Аранђеловић је рођена 1988. у Смедереву. Дипломирала је 2011. на Академији уметности у Новом Саду, на смеру Графика. Мастер из Цртања одбранила је 2013. на истој академији. Уписала је мастер из Историје уметности на Истанбулском универзитету са циљем да истражује османске медицинске илустрације. Од 2019. покренула је радионицу у простору ДЦ Кров, у Београду под називом „Проширено поље цртежа – Ликовни дневник“. Добитница је награде на XВ Бијеналу студентског цртежа. Самостално излаже  од 2011. Живи и ради у Београду. Неке од изложби реализовала је у просторима: Шок задруга, Нови Сад (2018); Галерија Рефлектор, Ужице (2018); ); КЦ Барака, Београд (2019); Галерија савремене уметности, Смедерево (2013); Шок галерија, Нови Сад (2012).

Серијал Где су и шта раде данас осмишљен је са идејом да се, у форми кратких видео прилога, представе добитници награда Бијенала студентске графике и студентског цртежа, манифестације која се од 1981/1982. године, наизменично одржава у Дому културе Студентски град. То је прилика да се представе и они уметници који су своје прве самосталне изложбе реализовали у ДКСГ-у, а данас имају висока стручна звања и активни су учесници на савременој ликовној сцени.

Интервју са уметницом можете погледати на линку https://www.instagram.com/tv/CM63PkSqpAH/?igshid=1ezppr2wy06bu

Top