СЕРИЈАЛ "ГДЕ СУ И ШТА РАДЕ ДАНАС?" - Бојана Петковић

Субота, 29. мај, 12.00

У новој епизои серијала под називом „Где су и шта раде данас?“, кроз одговоре на низ интересантних питања о развојном путу, уметничким узорима, тренутним плановима и пројектима, шта је инспирише у стваралачком процесу као и о другим актуелним и занимљивим темама, представиће вам се Бојана Петковић, добитница награде 14. Бијенала студентске графике Србије, 2008. године.

Бојана Петковић је визуелна уметница и дизајнерка која живи и ради у Берлину, Немачка. Дипломирала је 2010. на ФЛУ у Београду на одсеку за графику. У својим радовима користи дигиталне медије у процесу истраживања, симулације и подражавања биолошких и еколошких система. Оснивач је и организатор Графичке колоније младих у Пролом Бањи.

Серијал „Где су и шта раде данас“ осмишљен је са идејом да се, у форми кратких видео прилога, представе добитници награда Бијенала студентске графике и Бијенала студентског цртежа који се наизменично и у континуитету, од 1981/82. године, одржава у Дому културе Студентски град, као и да се представе уметници који су своје прве самосталне изложбе реализовали у овој значајној културној институцији а данас имају висока стручна звања и активни су учесници на савременој ликовној сцени.

 

 

Top