ЕЛЕКТРОНСКА ЧИТАОНИЦА

У Библиотеци Дома културе „Студентски град" је у 2020. години успешно реализован пројекат  „Електронска читаоница“ уз финансијску подршку Министарства културе и информисања РС.

Простор за електронску читаоницу обезбеђен је преграђивањем постојеће читаонице, адаптиран постављањем врата и ламината.

У простору је обезбеђена интернет конекција и приступ академској мрежи. Купљено је 10 лаптоп рачунара (17 инча дијагонала екрана), 10 столова, пројектор, носач за пројектор, пројекционо платно и друга опрема.  

У новоформираном простору електронске читаонице одржано је 4 предавања из области информационе и дигиталне писмености. Једно предавање је због специфичне епидемиолошке ситуације одржано онлајн.

Реализацијом пројекта „Електронска читаоница“ креиран је простор за мултимедијална предавања и радионице. Све већи број корисника Библиотеке свакодневно користи рачунаре, интернет, електронске часописе и базе података, па им је формирање електронске читаонице значајно у смислу пружања одличних услова за рад и учење. Електронска читаоница опремљена лаптоп  рачунарима корисницима омогућава приступ интернету, коришћење сервиса као што је КОБСОН, претраживање база података доступних преко академске мреже за писање стручних и научних радова, могућност праћења онлајн курсева и др. У Електронској читаоници ће такође бити организована предавања и радионице из информационе и дигиталне писмености.

Унапређени су технички услови за претраживање и коришћење библиотечке грађе и извора.

Top