"/> Виљушка пуна љубави - OTKAЗАНО
20. 10. 2012.| Muzički program

Subota 20. 10.

Velika sala u 20:00

VILjUŠKA PUNA LjUBAVI -STUTTGART ONLINE / KRIŠKE / PIONIR 10 /

Nakon projekcije filma Viljuška puna ljubavi (19:00 u Velikoj sali),

s temom marginalizovanih rokenrol grupa koje trenutno stvaraju u Srbiji, sledi koncert na kome nastupaju tri benda, učesnika ovog filma.

KRIŠKE

Iako postoje više od tri godine, Kriške nije lako svrstati u jedan muzički pravac. Njihova muzika je bliža bendovima sedamdesetih i prizvuku koji su tada nosili talasi kraut roka i nois scene andergraund bendova. Kriške istražuju granice žanrova, često ih prevazilazeći inovacijama i otvorenim pristupom koji objedinjuje uticaje sličnih bendova iz prošlosti i savremene alternativne svetske muzike.

STUTTGART ONLINE

Grupa postoji od 2006, dok ih je veb magazin Popboks proglasio za najbolje debitante već 2007. Njihovi singlovi proslavili su ih među publikom i uvrstili na sve bitnije domaće radio liste. Pored velikog broja nastupa u Srbiji i u regionu, osim dva gostovanja na Egzitu, značajni su njihovi nastupi na ART & MUSIC festivalu u Puli 2008, kao i na festivalu Trenchtown 2010.

PIONIR 10

Grupa je nastala u Subotici 1999, okupivši se za kompilaciju Sever Severozapad. Interesovanje izazivaju objavljivanjem singla Da, da, da 2006. i kompilacije Jutro će promeniti sve u izdanju PGP RTS. Živi album objavljuju za hrvatsku etiketu Slušaj najglasnije 2007, a prvi studijski album 2009. kao samostalno izdanje.

 

Program organizovan u saradnji s filmskom redakcijom DKSG