15. 4. 2019.| Forum

Ponedeljak, 15. april, 19.00, Mala sala

ZALjUBLjENOST VS. LjUBAV

Treći deo: Ljubomora i monogamija

 

Učestvuju: prof. dr Žarko Trebješanin (psiholog), prof. dr Tatjana Milivojević (filozof), Jasna Lovrić (konstruktivistički koučing psiholog)

 

Treća i poslednja tribina iz ovog ciklusa u kojem smo potražili odgovore na brojna pitanja kao što su: Zašto ljubav i zaljubljenost nisu sinonimi? Zašto zaljubljenost često ne rezultira kvalitetnom vezom i ne podrazumeva ljubav? Kako struktura zaljubljenosti određuje njenu perspektivu, i zašto ta struktura podrazumeva i nesvesno? Kako proći kroz zaljubljenost i stići do ljubavi i trajanja? Koja je uloga zaljubljenosti i šta učimo iz nje? Da li je svaki put moguće i potrebno od zaljubljenosti stvoriti trajnu vezu? Šta ljubav sve podrazumeva i zašto od nas traži da se menjamo? Kako i šta treba raditi na kvalitetnom partnerskom odnosu?

 

Ljubomora je veoma složeno osećanje. U njoj ima straha da ćemo izgubiti partnera, rivaliteta prema trećoj osobi koja se gleda kao neko ko može da uništi vezu i ljutnje prema partneru što je toj trećoj osobi dao takvu mogućnost.

Monogamija je večita i velika tema. Da li je prirodna ili nametnuta?