28. 12. 2017.| Pozorišni program

Četvrtak, 28. decembar, 20.00, Velika sala

TELO - SLIKA - PROSTOR

Premijera

 

Igrači plesnog studija BeoDance - Ana Vuković, Mishel Muntean, Dejana Razdoljac

Studenti Odseka za glumu - Fakultet umetnosti Kosovska Mitrovica - Milica Filić, Mira Janjetović , Nevena Kočović, Lazar Nikolić, Milos Pantić, Nikola Pavlović, Aleksandar Petković, Gala Šalipur, Jelena Tjapkin, Nikola Voštinić

 

Koncept, režija, koreografija: Vera Obradović

Video-režija: Vladan Zdravković

Muzika: Ana Gnjatović

Slike: Dušica Pejić

Fotografija: Milan Radovanović

 

Projekat Telo-slika-prostor osmišlјen je kao video-slikarsko-plesno istraživanje, ali i povezivanje i umrežavanje značenja kroz svojevrsnu sintezu više različitih oblika izražavanja. Ekspresivni potencijal i istraživački karakter ostvaruje se kroz dodir dve umetničke grane: slikarstvo i teatar pokreta, vizuelnu umetnost i koreodramu. Koreografija se kombinuje sa igranim filmom, snimlјenim u eksterijerima i objektima, u režiji Vladana Zdravkovića. Slikarstvo Dušice Pejić postaje medijum kojim se estetski zaokružuju i boje gestovi i plesna forma, koja se odigrava u konceptu, režiji i koreografiji Vere Obradović, a u izvođenju troje igrača iz plesnog studija Beo Dance i studenata završnih godina glume Fakulteta umetnosti u Kosovskoj Mitrovici.

 

Projekat finansira Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije, realizovan je u saradnji Beogradske sekcije Cid Unesco, Plesnog kluba Beo Dance, Fakulteta umetnosti Zvečan - Kosovska Mitrovica i Doma kulture Studentski grad.