4. 6. 2017.| Filmski program

NEDELJA 4. 6.

Klub Magistrala, 17.00

NOTABUK - PREDSTAVLJANJE KNJIGA O MUZICI

KADA KAŽEŠ DA SAM TVOJ

Goran Skrobonja

 

O knjizi govore Petar Janjatović, Đorđe Bajić, Igor Popović (pevač grupe Jakarta) i autor

 

 

 

 

 

O knjizi

Lazar Petronijević Laki, momak iz obične beogradske porodice, prevaliće u prvoj

polovini osamdesetih godina prošlog veka put od zbunjenog brucoša uzburkanih hormona do frontmena novotalasnog benda Kalkuta, rok senzacije koja je za sobom ostavila dva antologijska albuma i pregršt večitih pesama. Studije, žurke, erupcija kreativnosti u prestonici zemlje na izdisaju, velika imena domaćeg rokenrola, koncerti i turneje: Lakijeva priča izgleda kao uzbudljiva vožnja kojoj se ne nazire kraj – da bi taj kraj nastupio naglo i neočekivano, kako za njega i Kalkutu, tako i za zemlju koja je iznedrila njih i njihovu muziku.

Goran Skrobonja rođen je 1962. godine u Beogradu.
Objavio roman Nakot (1993), kao i Od šapata do vriska, priče strave i fantastike (1996), Šilom u čelo, priče fantastike i strave (2000). Autor je i Bleferskog vodiča za horor (1995) i koautor dela La Rue - grafički roman (2000 - nagrada BEDECOUVERT za najbolji debitantski strip-album, 2000).
 
Zastupljen je u Antologiji nove srpske fantastike. Priredio nekolikoantologija horor, odnosno SF književnosti. Prevodio Stivena Kinga, Dena Simonsa, Ijana Mekdonalda i mnoge druge autore.

 

IZVOR: Laguna

http://www.laguna.rs/n3432_knjiga_kada_kazes_da_sam_tvoj_laguna.html