28. 1. 2016.| Biblioteka

Prozor Šangaja
Četvrtak 28.1. u 19:00, Velika sala
PROSLAVA KINESKE NOVE GODINE
SVEČANI PROGRAM POVODOM OBELEŽAVANjA NAJVEĆEG KINESKOG PRAZNIKA „PRAZNIKA PROLEĆA“ I DOLASKA NOVE GODINE PO TRADICIONALNOM KINESKOM KALENDARU (GODINE MAJMUNA)

Praznik proleća najveći je praznik kineskog naroda i njime se obeležava početak nove godine po tradicionalnom kineskom kalendaru. Godina koja dolazi je u znaku „ Vatrenog majmuna“ , što bi se moglo protumačiti i time da će godina biti puna izazova, nestabilna, ali i godina koja pruža mnogo mogućnosti. 

Majmun, kao znak kineskog horoskopa, odlikuje se osobinama oštroumnosti, mudrosti i velike inteligencije,a uz to i kompleksom više vrednosti, ne voli da bude zapostavljen i isključen, voli da vodi duge razgovore, voli razmene mišljenja, putovanja, promene...Majmun je ambiciozan i veoma spretan, nadaren za stvaralaštvo, a veliki rasipnik kada je u pitanju novac. Najbolje se snalazi kao glumac, diplomata, trgovac, književnik. 

Društvo Daleki istok i DKSG ovom prilikom pripremaju svečani program u kome učestvuju polaznici Škole kineskog jezika i kulture u okviru projekta Prozor Šangaja.

 

Gosti programa su članovi umetničkog ansambla Fengtai centra za mlade iz Pekinga.

 

Program će pratiti izložba radova kineskih učenika, koja će biti postavljena u Velikoj galeriji. Vrste materijala u arhivi: Fotografija


foto: Aleksandrija Ajduković