11. 12. 2015.| Akademski filmski centar

12:00 | Atelje 26

Radionica video oblikovanja / Workshop

IZVANREDNI BOB

#live cinema #expanded cinema #vjing #live visuals #realtime video

 

Radionica za video oblikovanje predstaviće metode video manipulacije u realnom vremenu, koristeći tehnike analognog video miksovanja, korišćenje kamera u video miksu i generičke postupke u različitim softverima.

Počevši od istorije vizuelne muzike, preko klasika video arta pa sve do savremenih postupaka i kreativnog kodiranja u živoj interpretaciji slike, polaznici će se upoznati sa osnovama VJ-inga kao i sa trendovima video mapiranja, MIDI i OSC kontrole i implementiranja lasera, led traka i rasvete u vizuelni nastup. Praktična obuka će obuhvatiti rad na analognim video mikserima, generatorima i procesorima, kao i softversku kontrolu lasera, svetala i video projekcije.

 

Mentor Radionice - Izvanredni Bob je beogradski video umetnik prisutan već 15 godina na internacionalnoj sceni. Bob je kao VJ nastupao sa velikim brojem muzičara (Laurent Garnier, Rodhad, Tiga, Miss Kittin, Rambo Amadeus …), kao i na različitim projektima u pozorištu, cirkusu, na filmu i televiziji. Nastupao je u 20 gradova u Americi, Montrealu, Meksiko Sitiju, širom Evrope i regiona.

 

https://vimeo.com/incrediblebob