19. 3. 2015.| Likovni program

Od 19. do 28. 3, Galerija

Otvaranje u četvrtak 19. 3. u 19:00

UMETNICI NA USLOVNOJ SLOBODI

 

„Izložba Umetnici na uslovnoj slobodi na kojoj učestvuju Jelena Gorički, Vladimir Mojsilović i Zampa di Leone, zamišljena je kao vizuelna komunikacija u kojoj se svako od autora bavi društvenom i političkom realnošću iz svog ugla, kroz ekspresivni narativ ponuđenog sadržaja. Umetnici koriste tradicionalnu formu izraza slikarstvo i crtež sa specifičnim, subverzivnim parolama koje iz sveta umetnosti šalju u svoj realni svet. Svo troje učesnika izložbe u osnovi se bave društvenom patologijom i njenim efektima na pojedinačne aspekte stvarnosti, bilo generalne ili specifične, te kroz svoju umetnost društvu vraćaju njegovu patologiju, anamnezu i lek, kao neku vrstu upozorenja i korektora divljih tranzicionih procesa“.

Slavko Timotijević

 

Jelena Gorički je diplomirala na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, odsek slikarstvo u klasi profesora Milana Blanuše. Od početka studija 1997. istražuje polje novih medija, uglavnom instalacije u prostoru interaktivne animacije i fotografiju.

 

Vladimir Mojsilović je diplomirao grafiku na Akademiji umetnosti u Novom Sadu 2002. Izlagao je na brojinim izložbama i učestvoavao u multumedijalnim projektima.

 

Zampa di Leone je umetnički kolektiv osnovan 2000. koji usmerava svoje aktivnosti i strip narative protiv lažne levičarske političke prakse i savremene umetničke produkcije koja ima podaničku ulogu u društvu krize liberalno kapitalističke kulture.

 

Radno vreme Galerije: svakim danom osim nedelje od 17.00 - 21:00

 Vrste materijala u arhivi: Fotografija


foto: Aleksandrija Ajduković