14. 5. 2008.| Akademski filmski centar

Sreda 14.5.2008.

Mala sala

VIDEOGRAFIJA REGIONA:

Aleksandar Muharemović

 

Videografija regiona je ciklus predavanja, prezentacija i projekcija, čime Akademski filmski centar želi da promoviše nove inicijative u produkciji i razvoju novih medija u regionu. Ovaj projekat podržalo je Ministarstvo kulture Srbije.

Aleksandar Muharemović, filmski autor, snimatelj, fotograf iz Osijeka, Hrvatska. Filmom se bavi od 1995. godine. trenutno živi i radi uglavnom u Osijeku., kao freelance snimatelj i fotograf, autor namenskih filmova. U tom delu svog delovanja proučava i mogućnost mirenja, koreliranja, čak neke vrste simbioze između komercijalnog i konvencionalnog s jedne, te alternativnog i avangardnog s druge strane. Prvi video radovi mu potiču iz okruženja Video Kluba Mursa (nekada Kino Mursa) u Osijeku. I danas je Mursa producent ili koproducent njegovih filmova. Uglavnom snima eksperimentalne filmove, koji neretko na određeni način očijukaju s drugim žanrovima (najčešće dokumentarnim, ali ponekad i drugima...). Program će osim njegove autorske retrospektive sadržavati i određeni broj radova nekolicine autora iz Osijeka, koji su prema pogledima i pristupu filmu na neki način njemu bliski.

Aleksandar Muharemović je tri puta nagrađen na festivalu ALternative film-video, i svojim radom u produkciji i na promovisanju video umetnosti, doprineo je stvaranju nove generacije video umetnika u Osijeku. Vrste materijala u arhivi: Fotografija Audio snimak

Signature: Ft/05/08 A/05/08