27. 2. 2008.| Muzički program

Sreda 27.2.2008.

Velika sala

BRAKOVI VELIKIH MUZIČARA

MARINA MILIĆ_APOSTOLOVIĆ, klavir

Profesor Akademije umetnosti u Novom Sadu

Gosti: Rade Zdravković, umetnik u zviždanju i TESLART talenti

 

Brakovi velikih muzičara je prvi u nizu od ćetiri tematska koncerta koji će u nekoliko narednih meseci predstaviti TESLART i Dom kulture Studentski grad. Marina Milić-Apostolović, BBC internacionalni umetnik, prof AUNS i osnivač Kulturno umetničke ustanove TESLART, na specifičan način pristupa klasičnoj muzici trudeći se da je što više približi publici. Ova pijanistkinja koristi ljubavne priče, bračne situacije muzičara, njihove bolesti, porodične i novčane probleme da "uvuče" publiku u svet muzike navodeći je da se identifikuje sa umetnicima, prepoznaje sebe u njihovim životima i na taj način bolje razume  i njihovu umetnost. Koncept je postavljen u Londonu, a predstavljen je širom Evrope i u Africi. Naučno je izučavan i dokazan MBA disertacijom na prestižnom Bath univerzitetu, a izrazito toplo je primljen od strane publike.

"Statistika kaže da oženjeni muškarci žive duže nego neoženjeni, ali i da su oženjeni muškarci više voljni da umru. Istina ili laž?"

Koncert pod nazivom Brakovi velikih muzičara istražuje žrtvu, toleranciju, hrabrost, kukavičluk, adaptaciju i postojanost u brakovima Klare i Roberta Šumana, Ane Magdalene i Johana Sebastujana Baha, Nine i Edvarda Griga i muziku koja je bila produkt različitih životnih situacija.

Program: Bah, Šuman, GrigVrste materijala u arhivi: Fotografija Audio snimak

Signature: Ft/02/08 A/02/08