17. 4. 2013.| Likovni program

IZLOŽBA RADOVA STUDENATA VISOKE ŠKOLE STRUKOVNIH STUDIJA BEOGRADSKA POLITEHNIKA

Velika galerija i Donji hol Velike Sale

Od 17. do 30. 4.

 

Beogradska politehnika, već tradicionalno u Galeriji Doma kulture Studentski grad organizuje izložbu studenskih radova Odeljenja za dizajn, kao integralni deo nastavnog procesa pod nazivom „Urbana komunikacija“. Na ovoj smotri studentskih radova, učestvovaće studenti odeljenja za dizajn sa tri akreditovana studijska programa: Grafički dizajn, Dizajn industrijskih proizvoda i Modni dizajn. U okviru izložbe biće održana:

Radionica sa umetnikom Zoranom Naskovskim i umetničkom grupm Škart

Četvrtak 18. 4. u 12.00

Umetnik Zoran Naskovski održaće predavanje na temu temu “Do it yourself - uradi sam“ na primeru umetnika Raymond Pettibona, kroz njegov rad i saradnju sa pank rok grupom Black Flag.

Raymond Pettibon je savremeni američki vizuelni umetnik koji je uradio prepoznatljiv logo za grupu Black Flag, a radeci flajere i omote za ploče, zajedno sa njima ponudio je specifičan model alternativnog delovanja kroz vid samoorganizovanja poznat kao “uradi sam”.

Grupa Škart će u okviru radionice predstaviti svoj rad. Nakon toga predavači i učesnici radionice razmeniće utiske i biće otvoren prostor za diskusiju o radovima koji će nastati kao rezultat održanih predavanja. Radionica je otvorenog tipa i mogu joj prisustvovati svi zainteresovani.

 

Zoran Naskovski radi u oblasti vizuelnih umetnosti, baveći se slikarstvom, videom, fotografijom, instalacijama, internet projektima itd. Izlagao je mnogim izložbama u zemlji i inostranstvu. Dobitnik je više značajnih nagrada iz oblasti vizuelnih umetnosti. 2007. godine učestvovao je u medjunarodnoj selekciji 52. Bijenala u Veneciji pod nazivom “Think with the senses – Feel with the Mind. Art in the Present Tense”.

 

Škart je kolektiv koji je nastao oko 1990 godine na arhitektonskom fakultetu u Beogradu. Bavi se izradom i organizovenjem umetničkih radionica, publikacijama grafičkih rešenja, izradom predmeta industrijskog dizajna, kao i organizovanjem predavanja na temu raznih oblasti u okviru savremene umetnosti. Kroz stalni sukob unutar kolektiva, koji ih prati od početka, članovi pokušavaju da iz toga izvuku novu vrednost.

http://www.skart.rs/index-s.html

 Vrste materijala u arhivi: Fotografija

Signature: Ft/04/13