Sreda 7. 11. U 20:00, Mala sala

Animirana sreda

RETROSPEKTIVA FILMOVA NIKOLE MAJDAKA

 

Za novembarsko izdanje programa „Animirane srede“ biće predstavljeni kratkometražni filmovi različitih žanrova reditelja Nikole Majdaka, a povodom njegovog jubileja 85'og rođendana i više decenijskog rada u kinematografiji.

"/> RETROSPEKTIVA FILMOVA NIKOLE MAJDAKA
7. 11. 2012.| Akademski filmski centar

Sreda 7. 11. U 20:00, Mala sala

Animirana sreda

RETROSPEKTIVA FILMOVA NIKOLE MAJDAKA

 

Za novembarsko izdanje programa „Animirane srede“ biće predstavljeni kratkometražni filmovi različitih žanrova reditelja Nikole Majdaka, a povodom njegovog jubileja 85'og rođendana i više decenijskog rada u kinematografiji. Na ovoj list filmova, ne kao prvenac, nalazi se jedan značajan dokumentarac koji i posle više od pola veka, iako zaboravljen, obeležava događaje i drame oko ugljenokopa obrenovačkih terena šezdesetih godina prošlog veka. Reč je o filmu „Milioner iz Kolubare“ koji će pobuditi sećanja na drame koji su uzdrmali prostore oko Obrenovca, Posavlja, Tamnave a te drame traju i danas... Dokumentarci iz tog vremena socijalni problemi, kretanja u društvu, sadržani čak i u svetu animiranog filma osvojili su teme koje decenijama prate naše živote.
Ipak, glavni fokus večeri će za sve ljubitelje biti kao i uvek na animaciji.Vrste materijala u arhivi: Fotografija, Plakat Audio snimak

Signature: Ft/11/12; A/11/12 Pl/11/12